AMSTERDAM - Waar waren Barbie’s Haagse vrienden? En Maxima’s paasvakantie, de armoe in showbizzland, scheiding van de Hazes-kids en Nick&Simon zonder Idols. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Heerlijk, dat huwelijk van Oh Oh Cherso’s Barbie. Compleet over the top, in witte prinsessenkoets, wit met roze trouwjurk, roze- en blauw geverfde duiven (hoe verf je de veren van zo’n beest?) en met plaknagels- en wimpers werd de droombruiloft van de Haagse Barbie gevierd.

Maar waar waren de sterren van Oh Oh Cherso, vraagt Privé zich af? Sterretje, Sniper, Little Princess, Tijgertje en Jokertje waren toch Barbies maatjes op tv? Privé denkt dat Barbie haar tv-clubje bewust niet heeft uitgenodigd.

Het is immers háár show en dan moet alle aandacht naar Barbie gaan. De populaire Hagenezen zouden alleen maar de aandacht van Barbie’s roze trouwdroom afleiden en mochten lekker thuis blijven.

Paasvakantie Maxima

Party denkt dat Maxima vakantie heeft opgenomen. De eerste drie maanden van het jaar dook ze bijna dagelijks op, deze maand staat er weinig op haar agenda. Op 11 april een lezing en dan toont ze zich pas weer op Koninginnedag.

Het blad denkt dat de prinses het heerlijk vindt even vrij te hebben. Tijd om de kids naar school te brengen en natuurlijk om te shoppen. Maxima werd al gesignaleerd in Antwerpen, waar ze bij ontwerper Natan waarschijnlijk een nieuwe garderobe uitzocht.

Hopelijk heeft ze niet weer dezelfde outfits gekocht als prinses Mathilde van België, die ook bij Natan shopt. Benieuwd wat ze wél gescoord heeft voor 30 april. Spijkerjasje met rode baret?

Armoe in showbizzland

Vaak wordt er gemopperd dat de Nederlandse showbizz pure armoe is. Op een premiere worden laffe hapjes geserveerd en moet je met consumptiebonnen je eigen drank betalen. Of iedereen komt in spijkerbroek terwijl de dresscode ‘gala’ is.

Een staaltje van deze ‘spruitjescultuur’ maakte tv-weervrouw Helga van Leur mee. Ze leende haar stem aan een kinderfilm. Als dank kreeg ze slechts twee kaartjes voor de premiere. Dat betekende dat Helga haar gezin niet eens kon meenemen. “Laat ook maar zitten, ik ga er niet om zeuren,” zegt de weervrouw wrang in Weekend.

Twee van de drie kids moesten bij papa thuisblijven, terwijl Helga als ‘hoofdrolspeler’ begeleid werd door zoonlief. Ze kon er nog net een zuinig lachje voor de camera uitpersen, net zo zuinig als de organisatie met de kaartjes was.

Buik vol

Story vroeg BN’ers of ze al die talentenjachten niet beu waren. En inderdaad: ‘fossielen’ als Ben Cramer, Hans van Hemert en Rob Bolland zijn het zat. Maar de jongere garde blijft positief. John Ewbank en Henkjan Smits krijgen er geen genoeg van en natuurlijk Patricia Paay, als jurylid.

Wat we niet wisten is dat Nick&Simon allebei aan de tweede reeks van Idols hebben meegedaan. Simon lag er in de voorrondes uit, Nick werd elfde. Niet gewonnen en toch mega-populair geworden, het kan dus ook zonder talentenjacht.

Scheiding Hazeskids

De kinderen van André Hazes zitten allebei in de showbizz. Dré junior zingt liedjes zoals zijn vader, zus Roxeanne maakt af en toe een uitstapje naar de hedendaagse muziek en is DJ. Toch worden ze vaak samen gevraagd om op te treden. Moeder Rachel zit dan glimmend (en eeuwig zonnebankbruin) van trots toe te kijken.

De twee hebben onlangs een CD gemaakt ‘Samen Solo’. Dré vertelt in Story dat dit een soort afscheids-CD is. Hij wil zonder zus de planken op. Hij is recent 20 kilo afgevallen, draagt een dure Hermes-riem en dikke klok om zijn pols. Het is duidelijk: het is een zoon van zijn vader, maar dan zonder alcohol en bierbuik.

Rijke Ma Flodder

Het is actrice Nelly Frijda eindelijk gelukt haar Amsterdamse grachtenpand te verkopen. Voor bijna 1 miljoen verhuist Ma Flodder naar een klein stulpje van 50m2. Ze moet ruim 200m2 inleveren, maar heeft nu wel pensioen van de 8 ton winst.

Dat heeft ze hard nodig want na Flodder kreeg ze bijna nooit meer tv- of filmwerk aangeboden. Iedereen zag haar als Ma Flodder. Wij ook: zoals ze in Privé op de foto staat zonder huishoudschort en sigaar maar met een leuk jasje en gouden ketting, het is en blijft Ma Flodder. Maar dan wel een rijke.