AMSTERDAM - Najib Amhali en zijn Niama hebben donderdagavond hun huwelijk groots gevierd in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum.

Onder de glazen overkapping van de binnenplaats van het gebouw vond het Marokkaanse feest plaats. "Ik keek mijn ogen uit", laat een van de vierhonderd aanwezigen vrijdag weten in De Telegraaf.

Najib en Niama arriveerden in een koets en werden onder luid Marokkaans gezang en tromgeroffel onthaald. De cabaretier droeg een crèmekleurige jabador en de haarstyliste een goudkanten sluier.

De bruid, haar handen versierd met Henna, verkleedde zich meerdere keren op het feest. Voor de laatste verkleedpartij hulde ze zich in een witte bruidsjurk van Mary Borsato.

Zeven etages

De bruidstaart werd even voor twaalven aangesneden. "Een taart met koraalkleurige en turqoise versierselen van maar liefst zeven etages hoog", vervolgt de aanwezige. "Het zal gauw een meter zijn geweest." Daarna schoven de tortelduifjes elkaar de ringen om de vingers.

Begin vorige maand werd bekend dat Najib en Niama stiekem al voor de wet waren getrouwd. Ze kunnen over ongeveer drie maanden een nieuw feestje vieren: dan komt hun zoontje ter wereld.