AMSTERDAM - André jr. en Roxanne Hazes spreken het verwijt dat ze succesvol zijn met het imiteren van hun vader tegen.

De twee hebben juist een hekel aan imitators, zeggen ze vrijdag in De Telegraaf. "Het is zo makkelijk om een hoedje op te zetten en een ringbaardje te laten staan. Daarvoor kan ik geen respect hebben", zegt Roxanne.

"Mensen zeggen soms wel eens dat wij tweetjes hem ook nadoen, maar dat is niet zo. Dat lijkt misschien zo, omdat onze stemmen gelijkenissen vertonen met die van papa. Maar wij imiteren hem niet. Ooit heb ik strooien hoedje gedragen tijdens een optreden. Om iedere mogelijke verwijzing naar onze papa te voorkomen, was dat meteen de laatste keer."

André jr. neemt vooral Frans Duijts op de korrel: "Wat hij in het begin van zijn carrière deed, vonden wij niet oke. Maar inmiddels heeft hij zijn eigen repertoire gevonden, dat is juist mooi. Die eigenheid waarderen we in artiesten."

Eigen weg

De twee deden de afgelopen jaren veel samen, maar gaan binnenkort muzikaal hun eigen weg. "Ik ben van plan in het Hazes-stijltje door te gaan, daar ligt echt mijn hart. Ik draai zijn muziek wel 24 uur per dag. Ik ga zijn teksten ook steeds beter begrijpen. Het lijkt wel alsof mijn vader boodschappen probeert over te brengen aan mij. Op die manier blijft hij altijd bij me", vertelt André jr.

Roxanne gaat het juist over een hele andere boeg gooien. "Sinds augustus vorig jaar ben ik aan het draaien als dj. Dat vind ik superleuk om te doen. Ik ga dat verder uitbouwen. Verder weet ik nog niet over welke boeg ik het ga gooien als het om mijn eigen muziek gaat. Mijn smaak varieert van Doe Maar tot de Backstreet Boys en schlager."