LOS ANGELES - Katy Perry vindt faam maar niets. Volgens de zangeres is bekendheid een ‘nare bijkomstigheid’ van het werk dat ze doet.

Dat onthulde Perry in een interview met het Amerikaanse blad Teen Vogue.

De Firework-ster heeft een paar zware maanden achter de rug na de split met komiek Russell Brand in december en ze geeft toe dat ze al het commentaar op haar persoonlijke leven meer dan beu is.

"Ik ben het beroemd zijn nu al zat! Maar niet het creëeren van muziek. Faam is volgens mij gewoon een onprettige bijkomstigheid."

Gevoelig

Perry: "Het is een gevoelig onderwerp. Faam is als een wild dier: het kan van je houden, maar het kan je ook ineens aanvallen. Maar goed, ik ben al een tijdje gestopt met het focussen op wat andere mensen van me denken. Wanneer je iedereen altijd maar tevreden wilt houden, eindig je uiteindelijk volledig verward."

Perry wil zo ‘gewoon en benaderbaar mogelijk blijven’, maar ze begrijpt nog steeds niet waarom sommige fans in huilen uitbarsten wanneer ze haar ontmoeten.

"Als ik fans ontmoet en ze beginnen te huilen, probeer ik ze te troosten en zeg ik: ‘Rustig aan. Er is niets om over te huilen. Ik bijt niet en ik val je ook niet aan. Laten we gewoon lol hebben’."