LOS ANGELES - Lionel Richie schreef het grootste gedeelte van de klassieke ballade Lady uit 1980, één van Kenny Rogers' grootste hits, op het toilet in de studio.

Dat onthulde de soulzanger tegenover Contactmusic.

Richie liet destijds het begin en het eerste couplet horen aan de countrylegende om te zien of hij het wat vond. Zo ja, dan zou hij het nummer verder uitwerken. Rogers was op slag verliefd en tekende voor de studio-opname van Lady.

Echter toen Rogers enkele weken later bij de studio arriveerde, had de razenddrukke Richie het nummer nog niet af.

Afmaken

Richie: "Ik had alleen het eerste couplet en ik dacht: 'Oké, we rommelen eerst wat aan en hopelijk krijgt Rogers de opname niet in een keer op de band en kan ik het nummer later thuis afmaken'. Uiteraard stond het er na vijf minuten perfect op. Tja, daar sta je dan."

Hij vervolgt: "Rogers vroeg me: 'Nou Richie, waar is het tweede couplet?' Ik excuseerde me en rende naar het toilet in de studio om het tweede couplet op papier te zetten. Ik schreef dus een van mijn allergrootste liefdesliedjes op een toilet!"

Richie en Rogers, die nu twee goede vrienden zijn, kwamen onlangs weer bijeen om Lady nogmaals op te nemen, ditmaal voor Richie’s nieuwe countryalbum Tuskegee.

Bekijk hier een live optreden van Kenny Rogers met het nummer Lady:

<br>