ROTTERDAM - Ferry Doedens heeft het zo druk met de voorbereidingen voor zijn rol in Wicked, dat zijn liefdesleven er even bij inschiet.

In het AD zegt hij: "Ik heb het nu veel te druk voor een vriend."

Om in shape te komen voor zijn rol als prins Fiyero volgt Doedens een Spartaans regime. "Geen alcohol. Groene thee in plaats van koffie en verder veel vis en groente. Ja best zwaar. Ik hoef niet af te vallen, maar wil per se topfit beginnen aan mijn voorstellingen."

Toch heeft hij soms een zwak moment, zo kon hij een meeneemhamburger en een chocoladereep eerder deze week niet laten liggen.

Aanbod

Doedens mag dan geen tijd hebben voor een nieuwe vlam, aanbod is er wel degelijk. "Ik krijg brieven van meisjes die schrijven verliefd te zijn. Jongens doen dat niet. Die zie ik wel kijken als ik in Amsterdam in de kroeg sta, maar die houden meer afstand. Maar ik maak nooit gebruik van dat soort belangstelling."

"Stel dat ik een jongen leuk vind en het lijkt wederzijds, dan blijft de vraag of hij in mij is geïnteresseerd of in de persoon die bekend is van televisie."

Serie

In zijn rol als Lucas Sanders zorgde Doedens voor veel ophef door de eerste homoseksuele liefdesscène in de serie GTST te spelen. "Sommige vonden het ranzig, anderen juist een doorbraak. Voor mij was het gewoon een romantisch verhaal. Alleen nu verteld door twee jongens."

"Ik krijg berichtjes van 15-jarige jongens die bedanken omdat ik hen heb geholpen uit de kast te komen. Dat was mijn doel niet, maar het is wel mooi meegenomen."