AMSTERDAM - De nieuwe plaat van Trijntje Oosterhuis, Wrecks We Adore, is er eentje met een Anouk-sausje. Niet gek, want de Haagse zangeres schreef een aantal nummers voor het album.

In Metro vertelt Oosterhuis over de samenwerking met Anouk.

Toen Oosterhuis vorig jaar aan de bel trok bij de populaire blondine met de vraag om een nummer te schrijven voor haar nieuwe cd, reageerde Anouk anders dan Oosterhuis had kunnen vermoeden: "Wat? Slechts één nummer? Ik wil een heel album met je maken!"

Overigens had Anouk geen vrijbrief om te doen en laten wat ze wilde. "Werk is werk. Het is mijn carrière, ik wil het beste. Ik werk met de crème de la crème. Anouk moest wel laten zien wat ze had," zegt Trijntje.

Scratch

Anouk heeft niet alles van scratch hoeven te bedenken. Een aantal platen had ze al klaar liggen. Ze sloten niet echt aan bij haar repertoire en haar eigen stem, maar wel bij die van Trijntje. Ook zijn er een paar nummers die ze wel speciaal voor haar collega heeft geschreven.

Naast een nieuw album gaat Oosterhuis ook op de televisie iets nieuws doen. Ze wordt coach in The Voice Of Holland. Ze doet uit de doeken dat het niet de eerste keer is dat John de Mol haar gevraagd heeft voor de rol.

"Ik heb twee seizoenen nee gezegd. Ten eerste omdat ik geen tijd had, maar ook omdat ik dacht: 'het is de zoveelste talentenjacht, wie de fuck zit daar op te wachten?'. En daarnaast, ik ben niet zo van mijn mening geven."