LOS ANGELES - In de badkamer waar zangeres Whitney Houston in februari overleed, is na haar dood wit poeder aangetroffen.

Ook vonden rechercheurs een opgerold papiertje, een kleine lepel en een spiegel, voorwerpen die doorgaans dienst doen als hulpmiddel van cocaïnegebruikers. Dat meldt het woensdag gepubliceerde rapport van de lijkschouwer.

De Amerikaanse artieste overleed op 48-jarige leeftijd. Ze verdronk in het bad van haar hotel in Beverly Hills. Volgens het rapport was haar dood een ongeluk.

Mogelijk stierf ze aan een overdosis door een mengeling van drugs, medicijnen en alcohol, aldus het rapport, maar dit kan de lijkschouwer niet met zekerheid zeggen. Het is nog niet bevestigd of het witte poeder inderdaad cocaïne was.

Hartproblemen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Houston aan hartproblemen leed en jarenlang cocaïne had gebruikt. De lijkschouwer concludeerde dat laatste op basis van haar geperforeerde neus.

Beide factoren zouden hebben bijgedragen aan haar verdrinking. Een assistent vond de levenloze zangeres op 11 februari met haar gezicht naar beneden in de badkuip.