AMSTERDAM - Bijna een jaar na het huwelijk van prins William en Kate Middleton vormt het prinselijke paar een attractie in Madame Tussauds Amsterdam.

De onthulling van hun wassenbeelden in Nederland was gelijktijdig met die in New York en Londen. De beelden blijven drie maanden in de statige royaltyzaal, waar ze gezelschap hebben van prinses Máxima is en waar bezoekers ook even op de troon kunnen zitten van koningin Beatrix.

''We zijn heel blij met de komst van dit paar naar Amsterdam, al is het voor drie maanden. Het is een van de geliefste koppels ter wereld en Kate is internationaal een van de meest stijlvolle vrouwen'', zegt Annemiek Dolfin van Madame Tussauds.

In Amsterdam draagt Kate een zwarte en crèmekleure kanten outfit van Temperley London, die zij in het echt droeg bij de première van de film War Horse. De kledingkeuze is in nauwe samenwerking met de ontwerpster en de prinses zelf gemaakt. Prins William draagt een elegant marineblauw pak, wat speciaal voor de tentoonstelling is gemaakt door Gieves en Hawkes.

Begin juli verlaat het paar Amsterdam om andere vestigingen in Europa aan te doen.

Wassen beelden prins William en Kate Middleton