AMSTERDAM - Het gaat zo goed met de carrière van Lily Collins, dat haar beroemde vader Phil Collins in haar schaduw dreigt te komen staan.

Op een Amerikaans radiostation werd na een nummer van de zanger gezegd dat het ging om 'de vader van Lily Collins, voor wie het niet herkende.' "Dat was echt heel bizar", zegt Lily tegenover de Britse krant The Sun.

De 23-jarige actrice is binnenkort te zien in de nieuwe Sneeuwwitje-film Mirror Mirror (in Nederland onder de naam Snow White) en had een rol in Abduction (2011), naast Twilight-acteur Taylor Lautner.

Blijkbaar doet ze het zo goed bij de jonge generatie, dat Collins er onbedoeld voor zorgt dat haar vader in de vergetelheid raakt. "Hij vertelde me zelf ook al dat men hem nu alleen maar kent als de vader van mij. Maar hij is erg trots op mij en kan zijn geluk niet op."

De 61-jarige Collins heeft er zelf een carrière van meerdere decennia als solo-artiest, lid van de band Genesis. Maar ook hij heeft een aantal acteerklussen op zijn naam staan. In interview heeft hij al eens opgemerkt dat het voor zijn dochter moeilijk moet zijn in Hollywood met een bekende vader.

Kruiwagen

Ook Lily is zich daarvan bewust. "Ik doe wat ik doe en wil niemand het idee geven dat het is omdat ik uit een beroemde familie kom. Ik ben zeker bezorgd dat men denkt dat mijn vader als kruiwagen diende en deuren in de filmindustrie opende die voor anderen gesloten blijven."

Maar de actrice benadrukt dat er vele andere zoons en dochters van beroemdheden het in Hollywood proberen en daarin falen.