LONDEN - De man die Adele's hart brak, en haar daarmee inspireerde tot haar zeer succesvolle album 21, heeft nu een naam.

Volgens het Britse tijdschrift Heat gaat het om de 31-jarige fotograaf Alex Sturrock. De twee zouden vanaf de zomer van 2008 tot april 2009 een relatie hebben gehad.

De 23-jarige zangeres heeft veel over haar mysterieuze liefde gezegd, behalve zijn naam. "Hij was de liefde van mijn leven, ik heb 21 geschreven om over de breuk heen te komen."

Een bron vertelt dat de twee door vrienden aan elkaar werden voorgesteld. "Hij heeft haar een paar keer gefotografeerd en het klikte. Ze brachten veel tijd met elkaar door en hij werd zelfs haar officiele fotograaf voor haar Amerikaanse tour in 2009."

Beste vriend

"Adele vertrouwde hem, hij was haar beste vriend en geliefde. Hij was heel beschermend en zei dat hij haar kende als geen ander", vertelt de bron. "Maar hij weigerde haar zijn vriendin te noemen. Adele vond dat heel pijnlijk, maar hij wilde niet labelen wat ze hadden."

De twee gingen in april 2009 om nog onduidelijke reden uit elkaar. Vlak daarna begon Adele met het schrijven van haar succesalbum 21.