MALIBU - Brooke Mueller, de ex van Charlie Sheen, sleept de verslavingskliniek in Malibu waar ze in februari 2010 verbleef voor de rechter. 

Ze neemt het de kliniek, The Canyon, kwalijk dat er informatie over haar verblijf aan de media is gelekt. Dat meldt E!Online.

Brooke diende de aanklacht oktober vorig jaar al in, maar nu heeft de rechter een datum voor de rechtszaak bepaald. 9 januari 2013 is de eerste zittingsdag.

Brooke vindt onder meer dat haar recht op privacy is geschonden en dat er bij haar emotionele schade is aangericht. Ze zegt dat haar was verzekerd dat alle informatie vertrouwelijk zou blijven en dat ze juist naar deze kliniek was gegaan vanwege het belang van haar privacy.

Handleiding

Tonia Arey, de voormalige medewerker van de kliniek die de informatie over Mueller destijds lekte, heeft verklaard dat ze ”nooit een handleiding heeft gekregen over wat er van het personeel verwacht werd” en “nooit ook maar een vergadering heeft bezocht waar het belang van vertrouwelijke patiënteninformatie werd benadrukt.”

De advocaat van Brooke is erg blij dat er nu een datum voor de rechtszaak vastligt. "We kijken er erg naar uit."