AMSTERDAM - Fajah Lourens heeft geen behoefte aan een relatie en voelt zich helemaal happy. "Ik weet gewoon dat als ik morgen weer in een relatie stap, de kans groot is dat ik er reddeloos in zal verdrinken."

Dat zegt de 30-jarige actrice en dj in de Story. Eerder legde Lourens, na de zoveelste teleurstelling in de liefde, zichzelf een relatieverbod op. Tegen het tijdschrift vertelt de actrice waarom ze geen relatie meer aan gaat.

"Ik vind het heerlijk om ’s avonds met de kinderen aan tafel te schuiven in de keuken en dan samen gezellig te gaan eten. En in dat plaatje past even geen man. Laat mij nu maar even lekker alleen zijn."

Lourens blikt ook terug op haar teleurstellingen in de liefde. "Als ik naar mijn verleden op dat terrein kijk, dan valt er maar één conclusie te trekken: onwillekeurig cijfer ik mezelf veel te veel weg. Ik kan nu wel van plan zijn om de volgende keer alles anders aan te pakken, maar dat blijft geheid bij een goed voornemen."

Happy

De actrice vertelt tegen het tijdschrift dat ze haar leven weer lekker op de rails heeft. "Ik heb me lang niet zo happy gevoeld als de laatste tijd."

Het bevalt Lourens dat ze zich wat vrijer kan bewegen. "Ik heb nogal wat mannelijke vrienden, met wie ik close omga. Let wel, ik ga niet met ze naar bed of zo", vertelt Lourens.