AMSTERDAM - Georgina Verbaan is opgelucht dat ze niet meer voor rollen van pubers wordt gecast.

"Ik ben heel blij dat ik die tienerrollen nu toch echt wel ben ontgroeid", zegt de 32-jarige actrice in Spits.

Bijvoorbeeld de rol van koelbloedige moordenaar in de serie Van God Los was voor Verbaan een 'enorme uitdaging'. "Vooral omdat mensen zoiets niet van mij verwachten. Dat vind ik wel fijn", vertelt de voormalige soapactrice. "Ik wil dat mensen weten dat ze alles van mij kunnen vragen."

Plannen voor een carrière in het buitenland heeft de moeder van een 1-jarige dochter aan de kant geschoven. "Ik ben al 32, de glans begint er wel een beetje af te gaan nu. Voor mij honderd anderen."

Aanbiedingen

Verbaan, die enkele maanden geleden werk moest afzeggen vanwege oververmoeidheid, krijgt genoeg aanbiedingen. "Er zijn genoeg inspirerende en talentvolle mensen die met mij willen samenwerken. Ik ken talloze veel betere acteurs die veel meer weken per jaar thuis zitten te duimendraaien dan ik."

Wat de ex-soapie de komende tijd allemaal gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk. Wel is zeker dat de opnames van een vierde seizoen van 't Schaep met de Vijf Pooten binnenkort starten. "Er staan ook nog wat inspreekklussen in de agenda. Maar verder staan nog alle opties open."