PARIJS - Fabienne Bergman gaat niet alles op alles zetten om het te maken als zangeres. Dat vertelt de winnares van The Voice Kids aan De Telegraaf.

"Als mijn zangcarrière flopt, moet ik iets anders kunnen." Het 13-jarige zangtalent won een studiebeurs, maar die gaat ze niet gebruiken voor muzikale scholing.

"Natuurlijk wil ik graag zangeres worden. Daar heb ik alles voor over. Maar kijk naar andere winnaars van talentenprogramma’s… van de meesten hoor je niks meer. Dat is best onzeker. Ik ben mij ervan bewust dat dit succes en deze bekendheid misschien maar tijdelijk is."

Voorlopig geniet ze nog volop van haar roem. Zo was ze dit weekeinde bij de openingsceremonie van de 20ste verjaardag van Disneyland Parijs.

"Het liefst zou ik willen dat mijn leven altijd zo blijft. Ik stond net bij de opening gewoon naast Selma Hayek. Selma Hayek, hoe stoer is dat?", zegt Fabienne.

"Ik vind het allemaal zo fantastisch en overweldigend dat ik mij nu nauwelijks kan concentreren op school. Ik zit in 2 havo en mijn hoofd is alleen maar bij The Voice Kids en het album waaraan ik binnenkort ga werken."