NEW YORK - Kanye West heeft een nieuwe aanklacht aan zijn broek wegens de schending van auteursrechten.

The Persuaders-zanger Robert ‘Bobby’ Poindexter beschuldigt de rapper ervan zonder toestemming een sample van hun nummer Trying Girls Out te hebben gebruikt voor zijn remix van Girls, Girls, Girls uit 2006.

Vorige week woensdag diende Poindexter de aanklacht in bij een rechtbank in New York en zoekt een schadevergoeding van 500.000 dollar (375.000 euro).

De website AllHipHop.com kwam in het bezit van de documenten waarin valt te lezen: “Ik heb geprobeerd deze zaak buiten de rechtbank om te regelen met Kanye West, maar dat aanbod werd door de heer West resoluut van tafel geveegd.

Stappen

Ook heeft hij geen stappen ondernomen om de verkoop van de illegale versie stop te zetten. Er rest mij niets anders dan dit aan een rechter voor te leggen.”

Dit is overigens niet de eerste keer dat Kanye wordt aangeklaagd voor copyright-schending. Vorig jaar werd hij door soulzanger Syl Johnson beschuldigd van het illegaal gebruikmaken van samples van zijn nummer Different Strokes voor Kanye’s hit The Joy. De twee troffen afgelopen maand een onderlinge regeling.