AMSTERDAM - Kim-Lian van der Meij gaat de rol van Fiona spelen in Shrek de Musical. De actrice is vanaf oktober met de voorstelling te zien in het Amsterdamse RAI Theater.

Dat heeft Albert Verlinde Entertainment zaterdag bekendgemaakt. Wie de rol van Shrek gaat spelen, is nog niet bekend.

De 31-jarige Van der Meij is blij met rol. "Overdag ben ik een prinses met alle heerlijke bijkomstigheden, maar 's nachts verander ik in een soort monster."

Het goed neerzetten van beide kanten wordt volgens de actrice nog een hele klus. "Maar ik ga er helemaal voor. De humor in Shrek is ook iets waar ik heel erg naar uitkijk en waar ik veel van mezelf in kwijt kan."

Opgetogen

Producent Albert Verlinde is opgetogen over het feit dat Van der Meij de rol voor haar rekening neemt. "Ze is geknipt voor deze rol, zo bleek wel bij haar auditie. Daarbij zie ik Kim-Lian in elke productie weer beter worden. Ik kan niet wachten om haar in dit spektakel te zien."

De musical is gebaseerd op de animatiefilm over het groene wezen Shrek. De musical was onder meer al te zien op Broadway en West End. De voorverkoop van Shrek de Musical start maandag.