AMSTERDAM - Kris Humphries wil geld zien van zijn ex Kim Kardashian. De basketballer eist dat Kardashian zegt wat hun huwelijk van 72 dagen haar financieel heeft opgeleverd.

Hij wil daar een deel van hebben. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online op basis van juridische documenten.

Humphries en Kardashian verdienden samen geld voor foto's van hun huwelijk en de realitysoap van de Kardashians. Volgens een ingewijde vindt Humphries dat Kardashian niet eerlijk is geweest over de verdiensten. "Kris heeft zelf zijn afschriften laten zien om aan te tonen wat hij heeft verdiend maar Kim loopt het enorm uit te stellen", vertelt de ingewijde.

De 27-jarige Humphries heeft geen zin meer om op de 31-jarige Kardashian te wachten. "Hij wilde het eerst buiten de rechtbank om oplossen, maar heeft nu geen zin meer om aardig te blijven." Het huwelijk liep eind vorig jaar op de klippen.

Geen poot

Eerder werd al gefluisterd dat de basketballer zeven miljoen dollar van zijn ex wilde hebben, maar had hij volgens ingewijden geen poot om op te staan. Kardashian liet naar verluidt voor de bruiloft huwelijkse voorwaarden opstellen waarin onder meer staat dat Humphries geen aanspraak kan maken op Kardashians fortuin.