AMSTERDAM - De Britse 'boyband' Blue, bekend van het duet 'Sorry Seems to be the Hardest Word' met Elton John, geeft de media de schuld van 'nipplegate'. Zij zijn er volgens hen verantwoordelijk voor dat een artiest zover moet gaan als Janet Jackson om in de publiciteit te komen. Dit zei de band tijdens de MTV Asia Awards in Singapore, zaterdag.

"Het is toch jammer dat je een borst moet ontbloten tijdens een Super Bowl-wedstrijd om aandacht te krijgen", zei zanger Duncan James. Hij noemde Jacksons stunt 'walgelijk'.

"Jullie schrijven erover en het is overal voorpaginanieuws. Jullie promoten het en daarom doen ze het", ging hij verder. De band liet tevens weten dat zij dit jaar buitengesloten zijn van de Brit Awards, de belangrijkste popprijzen in Engeland.

De Britse pers staat niet genoeg achter hen en trekt Amerikaanse artiesten voor. "Zij duwen zo hun eigen artiesten opzij voor, zeg, Justin Timberlake", zei Blue-lid Lee Ryan. Blue won vorig jaar de Pop Act Award en die voor Beste Nieuwe Britse Band in 2002.