The Rock dankt succes aan arme jeugd

AMSTERDAM - Acteur en worstelaar Dwayne Johnson, ook wel bekend als The Rock, dankt zijn succes naar eigen zeggen aan zijn arme jeugd. 

De ouders van Johnson werden toen hij veertien was uit hun huis op Hawaï gezet. De spierbundel besloot daarna om hard te werken, zodat zoiets nooit meer kon gebeuren.

"We kwamen thuis en zagen dat er een slot op de deur zat, dus we moesten ergens anders slapen", vertelt Johnson aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. "Ik zal mijn moeders blik nooit meer vergeten, ze moest huilen, maar probeerde sterk te blijven omdat ik erbij was."

Sportschool

Voor de 39-jarige acteur kwam toen het keerpunt. "Ik wilde een steentje bijdragen en ervoor zorgen dat we nooit meer uit ons huis zouden worden gezet." Johnson besloot worstelaar te worden en hard te trainen. "Ik was elke dag in de sportschool te vinden en ik liep kilometers om daar te komen."

Johnson begon zijn carrière als worstelaar in 1996 en won tot 2004 meerdere wedstrijden. Daarna begon Johnson zich meer op zijn acteercarrière te richten. Zijn acteerdebuut maakte Johnson in 1999, toen speelde hij verschillende kleine rollen. Hij is bekend van films als The Scorpion King en Fast Five.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie