Nikkie Plessen praat graag over seks

AMSTERDAM - Nikkie Plessen vindt het totaal geen probleem om over seks te praten. "Ik ben er heel open in", vertelt de presentatrice. "Mijn vriendinnen vergelijken mij altijd met Samantha van Sex and the City."

Plessen vertrok dinsdag naar de sloppenwijken van Kenia als ambassadeur van Dance4Life. "Ik vind dat als kinderen met vragen komen, dat je ze moet beantwoorden. En dat je ze de gevaren uitlegt over onveilig vrijen", vertelt de 26-jarige blondine. "Wees er eerlijk over en duidelijk. Dan zijn er geen misverstanden."

Praten over seks hoort erbij, vindt Plessen. "Het is hetzelfde als eten en drinken. Het maakt je in heel veel gevallen ook heel happy." Toch zijn er volgens de actrice grenzen. "Het is niet dat als je in een restaurant zit, je gelijk op tafel gooit: hoe heb jij seks?"

Toch is de actrice blij dat ze thuis nog geen seksuele voorlichting hoeft te geven aan haar 1-jarige dochter. "Ik hoef er nog niet over na te denken dat er een leuk jongetje komt die zegt: ik zou het erg gezellig kunnen hebben met jouw dochter. Daar moet ik nog niet aan denken."

Missen

Plessen verwacht dat het een emotionele reis wordt nu ze haar dochter moet missen. "Ik zat voor het vertrek wel te huilen in de auto, omdat zo'n kleintje dan in de gaten heeft dat je weggaat en dat zij niet meegaat", aldus de presentatrice. "Ik ben dan wel een lopende waterkraan, dus ik ben heel benieuwd hoe ik dat daar ga doen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie