AMSTERDAM - Keith Richards heeft zijn excuses aangeboden aan Mick Jagger.

De 68-jarige gitarist schreef in zijn autobiografie Life, die in 2010 verscheen, dat hij Jagger sinds de jaren tachtig onuitstaanbaar vond. "Sommige dingen die ik schreef hebben Mick diep geraakt en daar heb ik spijt van."

Richards zegt het afgelopen jaar gesprekken met Jagger te hebben gevoerd die hij 'lange tijd niet heeft gehad en die ongelooflijk belangrijk' voor hem waren. "In de jaren tachtig communiceerden wij niet erg goed", zegt de 68-jarige Jagger tegen muziekblad Rolling Stone.

De zanger bemoeide zich naar eigen zeggen meer met de zakelijke kant van de Rolling Stones omdat hij het idee had dat niemand zich daarvoor interesseerde. "Uit het boek werd duidelijk dat Keith zich buitengesloten voelde en dat is jammer", zegt Jagger. "Het is nu tijd om vooruit te kijken."

Documentaire

De Rolling Stones zijn momenteel bezig met een documentaire ter ere van hun 50-jarige jubileum. In de film komen beelden voorbij van hun begindagen in 1963 tot nu. De documentaire, die wordt geregisseerd door Brett Morgen, moet volgend jaar verschijnen.

Ook doen geruchten over een tournee van de Rolling Stones al lange tijd de ronde. De biografie van Richard zou echter roet in het eten gooien. "De jongens moeten zich weer op hun gemak gaan voelen bij elkaar", zei gitarist Ronnie Wood onlangs. Of de excuses daar aan bijdragen is nog onduidelijk.