AMSTERDAM - Het was een tijdje stil rond Yes-R. Maar de rapper vertelt in het AD weer helemaal terug te zijn.

"Ik heb net met Afrojack en Chuckie opgetreden, met Jan Smit ga ik twee grote concerten doen, ik heb een eigen televisieprogramma bij de VPRO en ik ben ook nog eens sidekick bij The Voice Kids. Sommige mensen verklaren me voor gek. Maar met hard werken en in mezelf geloven krijg ik het voor elkaar," legt hij uit.

Yes-R brak in 2005 door met hitsingles als Leipe Mocro Flavour. Maar hij is inmiddels volwassen geworden.

"Ik lach om foto’s van vroeger. Daarop zie ik kleding die ik niet een-twee-drie meer zou dragen. Wijde T-shirts, petjes. Nu doe ik dat niet meer. In de videoclip bij Leipe MocroFlavour zaten veel neven van mij en Ali B. Ik zie al die jonge hoofdjes nog zo voor me. We waren kinderen! Nu zijn we mannen. Zo’n nummer zou ik nooit meer maken, ik heb veel meer een boodschap nu."

Niet vernieuwend

Zijn laatste album dateert alweer van 2008. "Ik baal ervan," zucht hij. "In 2010 vond ik het al jammer dat het zo lang duurde om een nieuwe cd te maken. Ik was niet altijd even vernieuwend bezig met mijn muziek. Achteraf was het wel heel makkelijk wat ik maakte. Gangsterboys, Rampeneren: dat soort nummers."

Dit jaar komt zijn nieuwe album, dat Fashion gaat heten, dan eindelijk toch echt uit. "Het is Nederlandstalig maar met een heel nieuw geluid, ik gooi het roer om."