AMSTERDAM - Ferry Doedens kruipt in de huid van prins Fiyero in de musical Wicked op de dagen dat Jim Bakkum er niet is.

"Mijn Fiyero heeft meer komedie", zegt de acteur tegen NU.nl.

Begin april maakt Ferry Doedens zijn musicaldebuut. De acteur, vooral bekend als Lucas Sanders uit Goede Tijden, Slechte Tijden, wordt de alternate van Jim Bakkum in Wicked.

Voor de rol als Fiyero moet Doedens hard trainen. Drie keer per week wordt hij afgebeuld in de sportschool. Zijn buikspieren wil de acteur nog even niet laten zien. "Nee, dat doe ik pas over drie weken."

Blond

De enige overeenkomst die de 21-jarige Doedens ziet met de prins is blond haar. "Als ik aan een prins denk dan zie ik blond haar en dat heb ik ook."

Donderdag zong de aankomende musicalster voor het eerst een duet met Willemijn Verkaik (de groene heks Elphaba) voor een select clubje toeschouwers.

De zangeres was aangenaam verrast. "Dit was heel goed. Zeker voor onze eerste keer", zegt de actrice tegen NU.nl. "Er is een klik. Dat voel je en zo hopen we ook dat het bij het publiek over komt."

Dansen

Dat Doedens kan acteren en zingen is duidelijk. Maar voor zijn rol in Wicked moet er ook veel gedanst worden. "Dat was in het begin wel moeilijk", zegt Doedens. "Maar ik krijg veel les en word intensief begeleid, dus dat komt goed."

De moeilijkste scene is volgens de acteur 'de scene met de ladder en het touw'. "Ik ben bang dat ik daar nog een keer van aflazer."

Verschil

Het verschil tussen Doedens en Jim Bakkum is dat hij gaat proberen de humor meer aan te dikken. "Er komt meer komedie in, zoals ik dat ook met Lucas doe in GTST. Waar en hoe ik dat ga doen, weet ik nog niet. Dat moet ik allemaal nog gaan invullen."

Wanneer Doedens precies debuteert, is nog niet duidelijk, maar dit zal ergens begin april zijn. De acteur zelf denkt er over twee weken al helemaal klaar voor te zijn. Fans van GTST hebben niets te vrezen, want Lucas blijft gewoon in de soap. "Er gaan heel leuke dingen gebeuren."

Ferry Doedens in Wicked