AMSTERDAM - Nick & Simon worden vereeuwigd in was. Dat maakten de twee Volendamse zangers donderdag bekend in Madame Tussauds.

Via een verkiezing op de site van radiozender 100procent NL konden mensen bepalen wie een wassen beeld verdiende. Nick & Simon kregen 32 procent van de stemmen. Naar verwachting zijn de poppen over vier maanden klaar.

Simon vindt het 'eervol' dat zijn evenbeeld over een aantal maanden in het museum staat. "Al was het niet ons eerste doel toen we begonnen met muziek maken", erkent de zanger.

Nick weet wel naast wie hij het liefst wil staan in het museum. "Ik zou heel graag naast Simon willen staan", grapt de Volendammer. "Het maakt me niet uit. De koningin, Bill Clinton, het is allemaal goed. Ik ben niet zo moeilijk."

Poseersessie

De twee hebben nog niet bepaald welke pose ze willen aannemen. "Ik hoorde net dat een poseersessie een uurtje of vier, vijf kan duren. Dus misschien is het heel handig om te gaan zitten", zegt Simon. "Maar we zijn er nog niet helemaal over uit."

Jan Smit ging zijn Volendamse vrienden al voor, hij onthulde vier jaar geleden zijn wassen evenbeeld. Ook collega´s van The Voice of Holland, Marco Borsato en Roel van Velzen zijn in het Amsterdamse museum te bewonderen.