AMSTERDAM - Het gaat niet goed met topchoreograaf en tv-jurylid Barrie Stevens (68). In een interview met weekblad Privé, dat woensdag verschijnt, vertelt hij dat bij hem een 'hevige vorm van prostaatkanker' is geconstateerd.

Barrie is meteen onder intensieve behandeling geplaatst. "Ik weet natuurlijk niet hoe dat gaat uitpakken. Maar ik heb goede hoop. En ik zeg nu elke dag tegen mezélf: vooral doorgaan."

Het nieuws kwam als een grote schok. "Toch ben ik er geloof ik redelijk op tijd bij: uit de scan bleek dat er géén uitzaaiingen zijn. Maar natuurlijk ben ik er heel erg van geschrokken. Ik heb dit helemaal niet zien aankomen. Ik had ook helemaal niet de bekende symptomen; daar was ik altijd ook wel alert op."

Barrie, die te zien was als jurylid bij de Soundmixshow en verschillende SBS-programma's, blijft optimistisch. "Ik ben nu vijftig jaar in Nederland en daar wil ik er nog wel een paar jaar aan vastplakken. Ik was bezig met een programma te maken over mijn jaren hier, over Leen Jongewaard met wie ik zolang samen was, mijn jaren bij de Snip en Snap Revue en natuurlijk de Soundmixshow. Het zou Thanks for the memories gaan heten. Maar ik heb nu alles uit mijn handen laten vallen. Het komt wel een keer. Eerst beter worden."