LONDEN - Het Britse koninklijk huis wil niet dat de hertogin van Cambridge door haar zus Pippa wordt vergezeld naar publieke gelegenheden.

Nu hertogin Catherine haar man William moet missen omdat hij op de Falklandeilanden bij Argentinië is voor een missie, had ze graag Pippa als invaller gezien. Dat schrijft Now Magazine.

Een bron vertelt aan het Britse tijdschrift dat het koninklijk huis van mening is dat beter iemand anders Kate kan begeleiden. Haar zusje zou namelijk teveel media-aandacht trekken.

"Kate is daar niet zo blij mee, ze noemt haar zus haar rechterhand en ze voelt zich goed in haar gezelschap. Als er iemand anders aan haar zijde is, voelt het net alsof iemand op haar moet passen en dat druist in tegen haar drang om zelfstandig te zijn."

Huwelijksdag

Pippa werd van de een op de andere dag enorm populair. Op de huwelijksdag van haar zus stal ze de show in een sexy jurk. Eerder werd bekend dat de Britse krant Daily Mail dagelijks bijna 400 foto's van haar aangeboden krijgt.

Dat zijn niet alleen foto's van professionele paparazzi; ook de gewone burger die haar tegenkomt zet haar op de foto in de hoop er geld mee te verdienen. Ze hoeft maar de deur uit te gaan voor een kop koffie en de krant is honderden foto’s rijker.