NEW YORK - Terwijl de acteercarrière van Elizabeth Olsen (23) tot bloei begint te komen, hebben haar oudere tweelingzussen Mary-Kate en Ashley besloten voorgoed te stoppen met acteren.

De tweeling wil zich volledig storten op hun passie voor mode. Dat zegt de tweeling in het aprilnummer van de Britse Elle.

“Ik wil niet meer alleen een mooi gezichtje zijn. Dat heb ik al gedaan. Nu is het belangrijk en bevrijdend om aan de andere kant van de lens te staan. Ik wil niet meer in het middelpunt van de belangstelling staan”, aldus de 25-jarige Ashley.

“Het wil niet zeggen dat ik geen interesse meer heb voor Hollywood. Ik hou van de mensen die er werken en van de mogelijkheden die het biedt, maar als ik er ooit terugkeer, zal het niet als actrice zijn”, vervolgt ze.

Uit de spotlights

Volgens IMDb.com is Ashley sinds 2004 niet meer op het witte doek verschenen toen ze samen met haar zus een rol vertolkte in New York Minute. Mary-Kate hield het iets langer vol en speelde vorig jaar nog in de film Beastly, maar vertelt nu tegen Elle dat het tijd is om ‘uit de spotlights te stappen’.

De tweelingzussen, die bekendheid verwierven door de populaire tv-serie Full House uit de jaren 90, gaan zich nu volledig storten op hun modelabels Elizabeth & James en The Row.