AMSTERDAM - Winnares Ananda Marchildon (25) van Holland's Next Top Model 2008 stopt met modellenwerk. Het model werd door modellenbureau Elite 'te dik' genoemd.

''De modellenwereld blijkt niets voor mij te zijn. Ik wil mezelf geen eetprobleem laten aanpraten'', vertelt ze aan De Telegraaf.

Ananda ging vier jaar geleden met een cheque van 75.000 euro en een contract naar huis. Voor dat bedrag zou ze gegarandeerd opdrachten krijgen, maar ze kreeg al snel van modellenbureau Elite te horen dat haar kont te dik was. Ze ging diëten en sportte zich suf, maar vond het op een gegeven moment genoeg.

''Ik heb echt geen zin meer om telkens te horen dat ik ’te dik’ ben'', zegt de winnares die nu weer aan het studeren is. ''Waarom moeten alle modellen graatmager zijn? Ik kan mij goed voorstellen dat jongere meisjes hierdoor een eetstoornis ontwikkelen.''

Ananda wil overigens dat het modellenbureau nog over de brug komt. Met wat kleine opdrachtjes had ze amper 10.000 euro verdiend. Ze eist van het modellenbureau het resterende prijzengeld van 65.000 euro. De uitspraak is woensdag.