AMSTERDAM - Nicolette van Dam was bang dat de band met haar dochter minder goed zou zijn omdat Lola-Lily via een keizersnee ter wereld kwam.

"Ik had gelezen dat je na een keizersnee minder snel hechting hebt met je kind, omdat je endorfinen mist die bij een natuurlijke bevalling vrijkomen", vertelt de actrice. "Daar heb ik me wel even zorgen om gemaakt."

De 27-jarige actrice, die 1 februari beviel van haar eerste kind, vindt zichzelf normaal gesproken een 'heel nuchter' persoon. "Maar onder invloed van al die hormonen ben je toch gevoeliger voor dit soort informatie dan normaal", vertelt ze in Jij & Je Kinderen.

Haar moeder en schoonmoeder stelden Nicolette gerust. "Zij hebben allebei bij een van hun kinderen een keizersnee gehad en ze hebben met al hun kinderen een goede band", vertelt de actrice, die een keizersnee onderging omdat Lola-Lily in een stuit lag.

Oerkracht

Nicolette was er niet blij mee dat ze een keizersnee moest ondergaan. "Ik had een zwangerschapscursus gevolgd, was helemaal voorbereid op de bevalling", vertelt ze. "Er was een soort oerkracht in me naar boven gekomen: ik ga het nu doen, ik kan het! Maar dat ging dus niet door."