AMSTERDAM - Gerard Joling is absoluut niet te spreken over het nieuws dat Paul Turner onderdeel is van de komende Toppers-concerten.

In De Telegraaf laat hij zijn ongenoegen blijken.

"Hoe moeilijk is het de gasten van tevoren even met ons door te nemen? Ik begrijp nu waarom Gordon wel eens dwars was." Overigens is het feit dat het nieuws als een verrassing kwam niet de enige reden van de verontwaardiging bij Gerard.

"Paul Turner ken ik alleen van TVOH en dat liet geen al te beste indruk achter. Ik kan er niet naar kijken. Zo overdreven vind ik het."

Categorie

"Hij heeft natuurlijk fans en mensen die zijn act niet zien zitten. Ik val in de laatste categorie. Ik vind het ook helemaal geen bijzondere zanger. En eerlijk, hoe moeilijk is het voor hem om uit de kast te komen. Ik erger me er gewoon aan."

Manager Benno de Leeuw zegt dat het allemaal wel meevalt. "Paul wordt niet de 4e topper. Hij gaat zelfs helemaal niks met René, Jeroen of Gerard doen. Maar hij is wel hilarisch en past daarom in het concept. Paul gaat één nummertje vertolken."

Droom

Paul Turner zelf hoopt dat Joling hem nog een kans geeft. "Het is een mening en die kan veranderd worden", zegt de zanger, die Joling nooit ontmoette, in RTL Boulevard. "Maar ik houd me niet bezig met de mening van anderen. Optreden met De Toppers is voor mij een droom die uitkomt."