AMSTERDAM - Barbie wil bevalling op tv, Geer&Goor geen valse zusters meer, de premier op de piste en dochter Paay totaal wereldvreemd. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Platinablonde extensions en bleke lippen..juist, dat is Barbie van Oh Oh Cherso. Ze heeft een realityshow over de voorbereiding van haar huwelijk. Het schijnt dat ze behoorlijk te keer gaat tegen haar verloofde en telkens dreigt hem te verlaten.

Barbie kent hem een jaar en is nu al zwanger van hem. Hormonen zullen dus ook wel meespelen in haar gedrag. Maar in Story geeft de blondine schaamteloos toe dat ze enorm acteert. "Je moet het voor de kijker toch een beetje spannend maken?" vindt ze.

Of er na Barbies Bruiloft ook nog een Barbies Baby-show komt, weet ze niet. Manlief Michael heeft smetvrees en moet er niet aan denken dat zijn vrouw voor de camera’s in hun echtelijke bed gaat bevallen. Wij moeten er niet aan denken dat live op tv te moeten zien.

Friso’s tasje

Ach, wat een drama in Lech. Hele hordes fotografen proberen er een glimp op te vangen van de rouwende koninklijke familie. Verborgen achter zonnebrillen komen de leden stuk voor stuk naar het ziekenhuis waar Friso ligt.

Privé heeft een bijzondere foto van Mabel met een plastic tasje in haar hand. Daarin zitten de spullen die Friso op zak had tijdens de lawine. Een bril, een skipas en wat papieren, weet het blad.

In hetzelfde blad ook foto’s van 3 dagen eerder. Toen werd Beatrix ontvangen met bloemen door de eigenaresse van het hotel. Breed lachend en blij was iedereen toen nog.

Geer & Goor

SBS6 haalt de bezem door het personeelsbestand. Als laatste werd blonde Nance op straat gezet. Ook met Gerard Joling wordt onderhandeld. De zanger verdient mega-bedragen, maar heeft nog niks gepresenteerd.

De zender zou nu het geld terug willen. Gerard zou dan kunnen overstappen naar RTL4, waar Gordon ook werkt. Fans van ‘Joling & Gordon over de vloer’ hopen volgens Party op een nieuw seizoen van dit programma van de ‘valse zusters’ vol boeren en winden en platte humor.

Helaas: Gordon bedankt voor de eer; zo is hij niet meer. ‘Een nieuwe Gordon is geboren’ juicht hij. We hebben hem al vaker een nieuwe start zien maken, maar telkens valt hij terug in geruzie, te veel eten en te jonge vriendjes. Dus zeg nooit nooit.

Heel gewoon

Trainingsjackie, Noorse trui, hippe bril. Je zou premier Rutte niet snel herkennen op vakantie. Met vrienden was hij aan het skien in Zwitserland. Weekend spotte de premier op de piste, waar hij net zijn rode trui uittrok.

Op de piste werd hij vergezeld door een Zwitserse politieagent, die zijn stokken mocht dragen. Heel gewoon tafereel dus van de belangrijkste politieke man van Nederland. Rutte brak zijn vakantie af toen hij het bericht kreeg dat prins Friso onder een lawine was gekomen. Hij vond het niet passen om vrolijk verder feest te vieren.

De premier droeg trouwens geen helm en al helemaal geen lawaine-air bag. Maar goed dat hij netjes midden op de piste bleef.

Raar kind

Patricia Paay is zelf niet bepaald gewoon, maar haar dochter is helemaal een rare. Sinds de scheiding van Patricia en Adam Curry is ze helemaal de weg kwijt. Roze haar, korte rokken, tatoeages, bloot poseren, op en neer vliegen tussen Londen, Amsterdam en Amerika.

Moeder Patricia bedekt alles met de mantel der liefde. Toch moest ze even haar teleurstelling kwijt aan Story. Christina zou een maand bij mams logeren. Maar ze zat de hele week te huilen om van alles en nog wat. Heimwee, baantje kwijt enzovoort.

Na 6 dagen pakte ze het vliegtuig terug naar huis en liet haar moeder achter. Patricia is duidelijk pissig, maar fleemt nog wat van ‘Ik zal haar met alle liefde weer ontvangen’. Ook is ze bezorgd en dat lijkt ons terecht. Het klinkt alsof het kind aan de drugs is ofzo.

Vorstelijk nieuw huis

In tv-land wordt behoorlijk bezuinigd. De ene na de andere presentatrice verliest haar baan. Zo niet Peter van der Vorst. Hij ziet nog steeds sterren- of beter: nullen op zijn bankrekening.

Behalve als presentator werkt hij ook met Reinout Oerlemans samen en zo heeft hij zijn risico’s gespreid. Onlangs verhuisde hij van Amsterdam naar Abcoude. Hij kocht daar een pand van 1,2 miljoen waar hij als echte familyman met man en kind gaat wonen.

De verhuizers deden het zware werk, Peter poseerde jolig voor Privé met een licht doosje. Hij kan nog lachen, want hij heeft zijn baan nog en ook zijn oude huis al verkocht. Er zijn BN’ers die grotere zorgen hebben.