AMSTERDAM - Het gaat weer goed met Frans Duijts. Nadat de volkszanger een inzinking had door een ontstoken hartzakje, leeft hij veel bewuster én komt zijn nieuwe album uit.

Dat vertelt de 33-jarige zanger aan De Telegraaf.

''Ik sport nu drie keer in de week, volg een dieet waarmee ik tot nu toe 18 kilo verloor én neem mijn rust'', zegt Frans. "Ik wil niet nog eens in de fout gaan door roofbouw op mijn lichaam."

Vorig jaar september werd de zanger 's nachts onwel en werd gelijk door zijn vrouw Marloes naar de spoedeisende hulp gebracht. Daar bleek dat hij zichzelf had overbelast en meteen rust moest nemen.

Gezin

Frans maakt nu ook meer tijd vrij voor zijn gezin: "Ik heb nu zelfs iedere woensdag een papadag, waarop ik voor onze drie dochters zorg. Belangrijk, want voor je het weet zijn de meiden het huis uit." Ook zijn vrouw krijgt de nodige aandacht.

Het liedje Ga maar vast slapen op zijn nieuwe album is speciaal voor Marloes geschreven

Tatoeage

Na de vele veranderingen aan zijn lichaam, staat Frans er nog een te wachten. Niemand minder dan Ben Saunders gaat de tatoeage, van een tijger die de zanger op zijn borst heeft, aanpassen.

"Ben zei dat het ontwerp heel erg ouderwets was, maar dat hij wel een manier wist om het eigentijdser te maken. Ben stelde voor de namen van mijn dochters erin te zetten. En dat vind ik een geweldig idee. Binnenkort komt hij met een schets. Ik ben benieuwd!"