AMSTERDAM - BZN krijgt een eigen reality-soap. Dit meldt De Telegraaf woensdag. De TROS is aan het onderhandelen met de Volendamse band om een heuse 'palingsoap' te gaan maken rond de verschillende groepsleden. Het is de bedoeling dat ook in deze reality-serie het dagelijks leven van de leden wordt gevolgd.

Mocht alles doorgaan, dan zullen alle zes de leden ieder deze zomer door hun eigen cameraploeg gevolgd worden. Waarbij de nadruk waarschijnlijk zal liggen op het leven van lead-zangers Jan Keizer en Carola Smit.

Het begin van de serie zou worden ingeluid met een groot live concert van de Band Zonder Naam. Woordvoerders van beide partijen zeggen aan het begin van de onderhandelingen te staan, maar ze hopen er allebei uit te komen.

De leden van BZN zouden de zoveelste zijn, wier 'gewone' levens op televisie te volgen zullen zijn. Frans Bauer, Patty Brard en Adam en Patricia gingen hen al, met wisselend succes, voor. Vanaf maart komen daar de dagelijkse beslommeringen van René Froger nog eens bij en vanaf deze zomer misschien dus ook de eerste Volendam-soap.