AMSTERDAM - George Clooney ligt er niet wakker van dat geruchten de ronde doen dat hij homoseksueel is.

"Ik vind het grappig", zegt de acteur in het Amerikaanse tijdschrift voor homoseksuelen, Adocate.

De 50-jarige acteur heeft nooit ontkend dat hij op mannen valt. "Ik ga echt niet lopen springen en roepen dat het leugens zijn", vertelt Clooney, die momenteel een relatie heeft met Stacey Keibler.

"Dat zou niet eerlijk of aardig zijn tegenover mijn homoseksuele vrienden. Ik wil niet de indruk wekken dat het 'iets slechts' is."

Privéleven

Clooney houdt zijn privéleven liever voor zichzelf en laat weten dat hij momenteel "erg gelukkig" is. Hij maakt zich dan ook totaal niet druk om de geruchten.

"Wat maakt het uit dat mensen denken dat ik homo ben? Ook als ik al jaren dood ben zullen mensen nog over mijn geaardheid speculeren. Het interesseert me geen moer."

Homohuwelijk

De acteur zet zich regelmatig in voor het homohuwelijk. Zo speelt hij zaterdag in het theaterstuk Proposition 8, over het aangenomen wetsvoorstel om het homohuwelijk in de Amerikaanse staat Californië weer af te schaffen.

"Het gaat er niet om dat een bepaalde groep mensen speciale rechten moet krijgen, het gaat erom dat iedereen dezelfde rechten heeft."