ROTTERDAM - Britt Dekker is als een raket omhoog geschoten. In recordtempo heeft de blondine de harten van het publiek weten te veroveren. In het AD doet ze uit de doeken dat er toch ook wel nadelen aan kleven.

"Bekend zijn is heel leuk hoor; maar af en toe wil je met rust gelaten worden. Ik ga al niet meer uit. Het gaat gewoon niet meer. In een kroeg krijg ik ineens een zoen van een vieze ouwe man.

Zo'n hele natte. Hallo, ik ben geen publiek figuur!" Ook moet de flapuit er erg aan wennen dat alles wat ze zegt direct landelijk nieuws is. "Alles wat ik twitter staat gelijk in de krant."

Het afgelopen jaar heeft ze twee dipjes gehad. Ze vertelt er openhartig over: "Ik had het zo vreselijk druk gehad en was net twee dagen terug van de Playboy-shoot toen ik alweer weg moest. Ik ging echt even helemaal kapot. Het andere moment was in Nepal. Daar was ik even helemaal klaar met het bekend zijn."

Fans van de Purmerendse hoeven overigens niet bang te zijn dat hun idool snel van de tv verdwijnt. Britt is binnenkort te zien in Echte Meisjes op Zoek Naar Zichzelf. Voor het programma maakte ze de reis naar Nepal.

Bereden politie

Mocht er ooit toch een abrupt einde komen aan haar loopbaan, dan heeft ze daar geen enkele moeite mee. "Ik wilde juist bij de bereden politie en heb nooit de wens gehad om op televisie te komen. Als het afgelopen is, is het afgelopen. Zo simpel is dat. Er zijn nog zoveel andere dingen die ik wil doen."