AMSTERDAM - Theater Instituut Nederland eert Joop van den Ende met een digitaal portret.

De theater- en musicalproducent heeft een eigen plek gekregen op de website www.eenlevenlangtheater.nl, de digitale eregalerij van Nederlandse theatergrootheden.

Van den Ende kreeg het 'cadeau' dinsdagavond in De Wereld Draait Door, dat geheel in het teken stond van zijn 70e verjaardag.

De website vertelt aan de hand van overzichten, biografische wetenswaardigheden en beeld- en geluidsmateriaal het verhaal van Van den Endes carrière.

"Vanaf het prille begin met een feestwinkel en boekingskantoor voor artiesten in de hoek van zijn huiskamer, tot producent van kwalitatief hoogstaande theaterproducties, revues, films, televisieprogramma's en musicals.''

Jeugdfoto's

Op de site staan verder niet eerder gepubliceerde jeugdfoto's uit zijn privécollectie. De website kwam mede tot stand in nauwe samenwerking met zijn vrouw Janine van den Ende.

Naast het Theater Instituut hebben zes andere culturele organisaties het portret financieel mogelijk gemaakt.

De VandenEnde Foundation levert normaal gesproken een financiële bijdrage aan de portretten van theaterpersoonlijkheden, maar het Theater Instituut vond het een beetje te ver gaan om Van den Ende voor zijn eigen site te laten betalen.