AMSTERDAM - Sean Young eist een verontschuldiging van de organisatie van de Academy Awards.

De 52-jarige actrice vindt dat ze bruut is behandeld toen ze zondagavond in Los Angeles werd gearresteerd bij het Governor's Ball, de officiële afterparty van de Oscar-uitreiking.

"Ik stond gewoon buiten in een kleine rij te wachten," vertelt ze aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift People. "Ik was niemand tot last." Toch heeft Young, bekend van films als Blade Runner, een paar uur op een politiebureau moeten doorbrengen.

Young had geen kaartje voor het feest, maar wilde buiten met gasten van het bal een paar foto's maken voor haar Facebook-pagina. "Ze zeiden me dat ik weg moest", zegt de actrice. "Ik maakte aanstalten en een bewaker pakte me bij mijn arm en begon aan me te trekken. Ik draaide me om, trok mijn arm terug en raakte hem."

Volgens Young heeft ze zich keurig aan de regels gehouden, maar ging de bewaker over de schreef. "Ze moeten publiekelijk hun verontschuldigingen maken", vindt de actrice. Tegenover paparazzibureau X17 verklaart een aanklacht in te dienen als de excuses uitblijven.

De Academy Awards laat weten niets met haar arrestatie te maken te hebben.

Lees alles over de Oscars in de special