AMSTERDAM – Sinds Paulien Huizinga weer single is, heeft ze geen gebrek aan aandacht van mannen. "De hele wereld weet dat ik weer vrijgezel ben."

In een interview met tijdschrift Flair zegt de 40-jarige presentatrice dat ze dol is op mannen. "Ik houd erg van slimme, ondernemende mannen. En ik blijf echt niet de rest van mijn leven alleen. Ben je gek! Maar ik doe er nu nog niets mee. Ik wil eerst alles op orde hebben en er klaar voor zijn."

Na zeven jaar kwam er vorig jaar een einde aan haar huwelijk met Michiel Mol. Hij was gevallen voor iemand anders, de 30-jarige Marlous Mens, dochter van Harry mens. Tegenover die ‘andere’ vrouw koestert Huizinga echter geen wrok.

"Met wie hij er uiteindelijk vandoor gaat, doet niet ter zake. Het belangrijkste is dat die ander heel lief is voor mijn kinderen. En daar vertrouw ik Michiel in."

Zelfvertrouwen

Wel gaf het een deuk in haar zelfvertrouwen. "Dat krijgt natuurlijk wel een enorme opsodemieter. Je wordt ingeruild, zo voelt het."

Het zal dan ook wel even duren voor de voormalig Miss Nederland iemand weer volledig kan vertrouwen. "Dat is natuurlijk best een ding. Daar zal ik mezelf echt toe moeten dwingen", aldus Huizinga in Flair.

Maar met het vertrouwen in het andere geslacht komt het volgens haar wel goed. "Als ik geen vertrouwen meer kan hebben, moet ik nooit meer een relatie aangaan. Ik heb geen zin me af te vragen waar hij is en met wie. Dan kun je er net zo goed niet aan beginnen."