AMSTERDAM - Justin Timberlake krijgt zijn eerste serieuze rol in de nieuwe speelfilm ‘Edison’. Dit meldt Fox News dinsdag. De Grammy-winnaar speelt hierin een klein, maar belangrijk personage.

De film, geregisseerd door David Burke, is het verhaal van een jonge journalist die op het spoor komt van een elite corps van corrupte politieagenten. Hij realiseert zich dat de zaak te groot is en betrekt er een aan wal geraakte journalist en een detective bij om hem uit de nesten helpen.

Timberlake krijgt in de film tegenspel van acteurs Morgan Freeman als de reporter, Kevin Spacey als de detective en LL Cool J in een nader te bepalen rol. Justin heeft de rol aangenomen omdat hij en zijn agenten erg onder de indruk waren van het script. De film komt uit in 2005.

Dit is niet Timberlake's debuut, want de N'Sync-zanger speelde eerder, toen hij nog onbekend was, in de films ‘Model Behavior’ en ‘Longshot’. De zanger had verder nog een cameo (een klein rolletje van een celebrity), als make-up jongen, in ‘On the Line’, een film met twee van zijn N'Sync vrienden in de hoofdrollen.