LONDEN - Little Britain-ster Matt Lucas stopt met Twitter. Een fan had een grap gemaakt over de dood van zijn ex-geliefde en daar kon de komiek helemaal niet om lachen.

"Ik ben erg teleurgesteld dat oOfuscoOo denkt dat het leuk is om grappen te maken over de zelfmoord van mijn voormalig partner'', twittert de 37-jarige komiek.

"Ik waardeer alle steun die ik hier de afgelopen jaren heb gekregen, maar het is tijd om mijn twitteraccount te sluiten", schrijft Matt aan zijn 568.223 volgers.

De ex van de komiek, Kevin McGee, pleegde in 2009 zelfmoord. De twee scheidden een jaar eerder omdat Kevin verslaafd was aan cocaïne. Hij kreeg zijn leven na de scheiding echter niet meer op orde.

Excuses

''Je moet je schamen'', reageerde de ster in eerste instantie op het bericht van de 16-jarige afzender. "Ik maak geen grapje. Ik vind dat je die tweet moet deleten. Het heeft me echt gekwetst", stuurde hij vervolgens naar de twitteraar.

De tiener, die zijn account inmiddels heeft gewist, heeft volgens Daily Mail wel zijn excuses aan de Little Britain-ster aangeboden. "Het was nooit de bedoeling dit naar jou te sturen. Ik zette het er alleen op voor mijn vrienden. Sorry Matt."