LONDEN - Het graf van Whitney Houston is omringd met bewakers om haar met sieraden gevulde doodskist te beschermen tegen grafrovers.

''Het is ironisch dat Whitney, die het meest bekend was op het moment van de film The Bodyguard, nu zelfs bodyguards om haar heen heeft terwijl ze dood is'', zegt een bron tegen Daily Star.

De angst bestaat namelijk dat dieven haar laatste rustplaats willen plunderen nadat bekend is geworden dat de zangeres werd begraven met juwelen en kleding ter waarde van ruim 350.000 euro. Whitney ligt in een gouden kist van tienduizenden euro's.

Ze zou een paarse jurk, een diamanten broche en oorbellen en paar gouden slippers dragen. ''Het zal moeilijk zijn om haar grafkist echt op te graven, maar dat weerhoudt psychotische fans of mensen die denken dat ze geld kunnen verdienen, niet'', zegt de bron.

Gesloten

Volgens Daily Mail hebben de vele fans die een bezoek wilden brengen aan het graf er inmiddels voor gezorgd dat de begraafplaats voor onbepaalde tijd dicht is. Een politiewoordvoerder vertelt dat het grote aantal mensen en verkeersopstoppingen hebben geleid tot die beslissing.

Nabestaanden die hun overleden geliefden op de Fairview-begraafplaats in Westfield (New Jersey) willen bezoeken, kunnen wel gewoon terecht.

De 48-jarige zangeres overleed op 11 februari in een hotel in Beverly Hills. Afgelopen zaterdag is ze begraven.