AMSTERDAM - Daan Schuurmans en Egbert Jan Weeber krijgen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Snowfever’. Dit meldde de distributeur dinsdag. De film staat onder regie van Pim van Hoeve, die eerder verantwoordelijk was voor de romantische komedie ‘Liever Verliefd’.

De film, in de geest van films als ‘There's Something about Mary’ en ‘American Pie’, vertelt het verhaal over drie meisjes die strijden om de liefde van een manipulatieve snowboardleraar Ryan, gespeeld door Schuurmans. Weeber speelt de rol van Ryan's jongere broer Erik.

Wie de rollen van de drie dames voor hun rekening gaan nemen is nog onbekend. Het is wel bekend dat vele prominente Nederlandse actrices al auditie hebben gedaan. De namen van de zusjes van Ginneken doen de ronde.

Snowboard

Weeber: “Ik heb nog nooit op een snowboard gestaan, maar ik vind 't cool en heb 't altijd al willen leren. Dat ik dat kan combineren met het maken van een nieuwe film, is helemaal vet.”

Producent Johan Nijenhuis, bekend van Costa! en Volle Maan, schijnt ook nieuw talent in de film te willen stoppen. Geïnteresseerden die zich op willen geven voor een casting kunnen dat doen via www.castingonline.nl. Op deze site kunnen scènes gedownload worden die dienen als auditie. ‘Snowfever’, de eerste co-productie van zender SBS6, wordt in het najaar in de bioscopen verwacht.