LOS ANGELES - Ben Affleck is zijn goede doel The Eastern Congo met een persoonlijke reden gestart. Hij wil namelijk graag een voorbeeld zijn voor zijn kinderen.

De acteur heeft twee kinderen met actrice Jennifer Garner en er is een derde op komst. Zijn kids hebben hem gemotiveerd om dit te doen, meldt Showbiz Spy.

Tegen People Magazine zei The Town-ster: "Ik heb een punt in mijn leven bereikt waarop ik vind dat ik erg gezegend ben. Ik wil meer met mijn leven doen dan films maken en geld verdienen, iets doen wat belangrijk voor me is én als voorbeeld kan dienen voor mijn kinderen."

Affleck is onlangs teruggekeerd van zijn reis naar Congo. Voor zijn goede doel ondersteunde hij daar onder meer kindsoldaten en burgers die het niet al te breed hebben.

"De mensen daar werken daar zo hard mogelijk om hun leven te verbeteren. Dat is heel inspirerend."

Kaart

De 39-jarige filmster wil graag dat zijn kinderen meekrijgen wat er precies gebeurt in sommige landen. Daarom laat hij op een kaart aan ze zien waar Afrika ligt.

"Ik vertel ze dat het belangrijk is om betrokken te zijn in de wereld, op een manier dat ze anderen helpen en niet alleen zichzelf."