AMSTERDAM - Aretha Franklin heeft genoeg van alle verhalen over haar afwezigheid op Whitney Houstons uitvaart.

"Extra Tv, The New York Post en Newsday moeten stoppen met alle lulkoek", schrijft de souldiva in een verklaring aan Amerikaanse media.

De genoemde media beweerden dat Franklin na een opmerking over Whitneys opvoeding uit de gratie was bij de familie Houston. Daarom zou haar uitnodiging voor de uitvaartceremonie zijn ingetrokken. "Cissy Houston en ik zijn al bijna vijftig jaar vriendinnen", zegt Franklin over Whitneys moeder. "Ik heb vier uitnodigingen en parkeerkaarten voor de uitvaart ontvangen."

Franklin, Whitneys peettante, was zaterdag afwezig vanwege gezondheidsproblemen. De 69-jarige zangeres kampte met krampen in haar benen. Een paar uur na de uitvaartdienst stond Franklin echter wel op het podium in New York.

Praten

Extra Tv, The New York Post en Newsday suggereerden dat Franklin na een opmerking in de Today Show niet meer welkom was. "Ik vind dat ouders echt goed met hun kind moeten praten voordat het uit huis gaat. Ze moeten er echt klaar voor zijn", zei Franklin in het Amerikaanse praatprogramma. Verschillende media trokken daaruit de conclusie dat Franklin het niet eens was met de manier waarop Whitney is opgevoed.

"Extra Tv, The New York Post en Newsday zijn meer geïnteresseerd in sensatie en negatieve speculaties dan de waarheid", raast Franklin. "Mensen krijgen hun informatie uit de verkeerde bronnen. Het slimste en meest respectvolle om nu te doen is respect te tonen in deze tijd. Cissy heeft niets aan belachelijke speculaties en ik ook niet, zeker nu niet."