LOS ANGELES - Michael Jackson’s voormalige lijfarts, Conrad Murray, heeft nieuwe documenten ingediend om in hoger beroep te kunnen bewijzen dat de King of Pop overleed aan de gevolgen van financiële stress, en niet door zijn toedoen.

Dat meldt TMZ woensdag.

Murray werd eind vorig jaar tot vier jaar cel veroordeeld voor onvrijwillige doodslag door de toediening van een overdosis propofol.

De arts beweert echter dat Jackson dermate gestresst was dat hij zijn leven riskeerde door zelf een fatale dosis propofol in te nemen. Michael Jackson overleed in 2009.

Schuld

In de nieuwe documenten zegt hij: “Mr. Jackson had een schuld van zo’n 440 miljoen dollar en was wanhopig om zijn contractuele verplichting in de O2 Arena in Londen na te komen.

Hij stond op het punt om zijn landgoed kwijt te raken omdat de bank er beslag op wilde leggen.”

Hij vervolgt: “De druk om te knokken tegen zijn slapeloosheid, te repeteren en om de entertainer te zijn die hij was in zijn vroegere jaren, was gewoonweg te groot. Zijn grote motivatie en tegelijkertijd zijn wanhoop kunnen de reden zijn geweest dat mr. Jackson iets deed tegen beter weten in.”