LOS ANGELES - Simon Cowell zegt één belangrijke les te hebben geleerd na de lancering van zijn tv-show X Factor: zijn grote mond te houden.

Dat onthulde de bedenker van de show tijdens een persconferentie in Los Angeles, meldt Reuters.

Dat betekent dat hij geen commentaar meer geeft op de speculaties dat sterren als Britney Spears, Janet Jackson of Fergie wellicht nieuwe juryleden worden in het volgende seizoen van de Amerikaanse versie van de zangshow. Ook zal hij geen voorspellingen meer doen over het aantal kijkers.

Kijkers

“Ik sprak mijn grote mond weer eens voorbij”, doelt Cowell op zijn voorspelling dat X Factor ruim 20 miljoen kijkers zou trekken en American Idol zou voorbijstreven als het bestbekeken programma in de VS. Het eerste seizoen trok namelijk niet meer dan 13 miljoen kijkers.

“Ik had een geweldig jaar in Groot-Brittannië, waar X Factor over de 20 miljoen kijkers ging. Ik kwam er al snel achter dat ik mijn klep had moeten houden. Ik ga er absoluut van uit dat het tweede seizoen het beter doet dan de eerste. Ik denk dat we geleerd hebben hoe we de show beter kunnen maken”, aldus Cowell.

Juryleden

Vorige maand ontsloeg Cowell juryleden Paula Abdul, Nicole Scherzinger en presentator Steve Jones in een poging de show een nieuwe injectie te geven. Cowell zei echter geen commentaar te geven over de namen van nieuwe juryleden die recentelijk kwamen bovendrijven.

“Er gaan een hoop geruchten, sommigen zijn waar, sommigen niet. We spreken de komende weken enkele gegadigden. Maar ik heb mijn lesje geleerd: om mijn mond te houden.”

Het tweede seizoen van X Factor zal vanaf september op de Amerikaanse buis te zien zijn.