AMSTERDAM - Lindsay Lohan is mede dankzij rechter Stephanie Sautner weer op het rechte pad.

Volgens een ingewijde is Lohan erg dankbaar voor de harde aanpak van Sautner, omdat ze daaraan haar voorzichtige comeback in Hollywood te danken heeft, schrijft entertainmentsite TMZ.

Sautner vindt dat Lohan meer structuur nodig heeft en wil dat de actrice tijdens haar taakstraf elke maand naar de rechtbank komt voor een evaluatie.

Als dit niet lukt, moet Lohan de bak in. Volgens een ingewijde moest Lohan erg wennen aan de harde aanpak, maar denkt ze dat ze het zonder Sautner niet had gered.

Geregeld in aanraking

Lohan komt sinds 2007 geregeld in aanraking met justitie, vooral omdat ze zich niet aan de voorwaarden van haar proeftijd houdt. De laatste maanden lijkt het echter beter met de actrice te gaan. Zo werkte ze voor een taakstraf in een mortuarium in Los Angeles en kickte ze op last van de rechter af.

De carrière van de 25-jarige actrice raakt uit het slop. Zo gaat ze Elizabeth Taylor spelen in een televisiefilm en presenteert ze op 3 maart het tv-programma Saturday Night Live.

"Sorry voor alle ups en downs, het gaat nu alleen maar beter en beter", zegt Lohan op Twitter. "Ik ben erg gefocust, ik ben een harde tante."