LOS ANGELES - Sacha Baron Cohen heeft weer eens commotie veroorzaakt.

De Britse komiek wil de uitreiking van de Oscars zondag bezoeken als zijn karakter uit The Dictator. En dat zou het feestje volgens The Hollywood Reporter wel eens kunnen verstoren.

The Dictator is de nieuwste film van Sacha Baron Cohen, beter bekend als Ali G, Borat, of Bruno.

In de film van Paramount Pictures doet Baron Cohen's karakter er alles aan om zijn land nooit in een democratie te laten veranderen. De 40-jarige acteur is in de film te zien met lange zwarte baard. Hij draagt een jasje dat vol hangt met vlaggetjes en eremedailles.

Toelaten

De vraag is of de organisatie van Hollywood's belangrijkste feestje op 26 februari Sacha's plan toelaat. Volgens bronnen heeft de acteur, die is uitgenodigd voor de Oscars omdat hij meespeelt in de genomineerde film Hugo, Paramount op de hoogte gesteld.

Maar een bron binnen The Academy Of Motion Picture Arts & Sciences claimt dat de producers van niks weten.

Stunt

Als dictator de rode loper betreden zou de zoveelste stunt zijn van de Britse komiek. De bedenker en ster van Da Ali G Show gebruikt vaker een groot evenement om een film te promoten.

Om zijn film Borat in 2006 te hypen kwam Baron Cohen naar het Toronto International Film Festival verkleed als zijn alter ego de tv-journalist. Op de MTV Video Music Awards verscheen hij als Bruno.

The Dictator draait vanaf mei in de Amerikaanse bioscopen.