LONDEN - De organisatie van de Brit Awards heeft excuses aangeboden aan Adele. De Britse zangeres moest haar speech van de presentator abrupt staken om plaats te maken voor Blur.

Adele viel bij de Brit Awards in Londen flink in de prijzen. Ze kreeg dinsdagavond in de O2 Arena de onderscheidingen voor Beste vrouwelijke artiest en Beste album. Maar midden in haar speech werd ze onderbroken om plaats te maken voor een optreden van Blur. Adele reageerde nonchalant, maar stak nog wel even een middelvinger op.

Een woordvoerder van televisienetwerk ITV heeft via Twitter spijt betuigd. "We betreuren dat dit gebeurd is en we bieden Adele onze excuses aan omdat haar grote moment werd afgebroken." ITV wil niet dat het incident de successen van de zangeres overschaduwt.

Rolling in the Deep

Aan het succes van Adele lijkt geen einde te komen. Onlangs was de souldiva in Los Angeles al onderscheiden met zes Grammy's, de belangrijkste prijzen in de popindustrie. ''Het was een verbazingwekkend jaar. Dank jullie wel'', dankte de zangeres de aanwezigen in de zaal.

Adele behaalde in het afgelopen jaar wereldwijd succes met haar album 21 en de hitsingle Rolling in the Deep, die ze dinsdagavond ook zong.